car_insurance

Roadtax dan insurans merupakan perkara yang penting jika kita memiliki kenderaan, sama ada kereta mahupun motosikal. Jika tiada roadtax anda mungkin akan dikenakan saman oleh polis trafik dan jika tiada insurans kereta anda mungkin tiada pelindungan ketika berlaku kemalangan.

 

Tahukah anda ada 2 jenis insurans yang kita boleh pilih :-

1) Insurans komprehensif – Digunakan untuk melindungi kerugian kedua pihak iaitu kita dan pihak ketiga jika berlaku kemalangan.

2) Insurans “Third Party” – Digunakan untuk melindungi pihak ketiga sahaja.
Kebiasaannya untuk pembayaran insurans buat kali pertama jauh lebih mahal berbanding tahun kedua,ketiga dan seterusnya ini kerana tahun berikutnya pengguna akan mendapat NCD (no claim discount) sebanyak 25% dan menaik 5% setiap tahun berikutnya.

Untuk renew insurans kereta dan motor, pengguna kini lebih banyak pilihan untuk pergi ke pejabat pos sendiri atau menggunakan khidmat agen insurans atau online.

Terbaharu, myeg melancarkan sistem renew insurans secara atas talian namun hanya menawarkan untuk kereta sahaja. Anda boleh mendaftar ke myeg dan memilih syarikat insurans yang anda rasa berbaloi harganya. Jika anda kurang memahami dengan sistem myeg, anda juga boleh cuba menggunakan servis BolehCompare yang mungkin lebih mudah. Anda hanya perlu mendaftar dan isikan borang yang tertera dibawah kemudian hantar! Itu sahaja. jauh lebih mudah.

 

Get your quotation now! 

pic-1

Ini kerana, pihak BolehCompare akan serahkan terus kepada beberapa syarikat insurans dan anda hanya perlu tunggu balasan dimana mereka akan sediakan 3 jenis quotation untuk anda pilih! Jimatkan masa anda dengan renew insurans kereta di atas talian

(Visited 235 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *